Wednesday, December 19, 2012

Reflection Letter in Ukrainian - Tragedy in Sandy Hook


Роздуми перед лицем трагедії в містечку
Сенді Хук


Митрополит Стефан Сорока


Наші серця й думки сповнені душевного хвилювання, що супроводжує трагічні події в початковій школі містечка Сенді Хук, де двадцять дітей та шестеро дорослих були позбавлені життя. Ми, як і громада містечка, шоковані тим, як таке страхіття могло взагалі статися. Зворушує звернення до молитви людей, які прагнуть утішити зболених важкою втратою. Засоби інформації постійно показують, як багато людей, збираючись громадами в своїх Церквах, звертаються в молитві до Бога, щоб підтримати один одного.

Назадовго ми проголосимо, що з нами Бог у Різдві! Бог є з нами в безмірній опіці й переживаннях за людей, яким було завдано болю. Бог є з нами в щирих молитвах за родини. Бог є з нами в засвідченні захоплення й вдячності тим вчителям та працівникам школи, які в критичний момент виявили неабияку відвагу. Бог є з нами через тих професіоналів, які покликані помогти подолати наслідки трагедії, і які залишаються з родинами і громадою. Бог є з нами у спільному горі й стражданні всього народу.

Бог є з нами в надихаючому прикладі такої людини як директор школи, яка пожертвувала своїм життям. Це вона щодня нагадувала своїм учням, що потрібно бути добрими до інших. Це свідчить про те, ким вона була. Її порада є живим свідченням про неї і закликом до зрозуміння й доброти, які треба спільно шанувати кожного дня. Репортери повідомляють як багато людей розповідало, що прийшовши додому, під впливом почутого про трагедію, зайвий раз обняли своїх дітей і близьких. Вони говорять про свої прагнення проявити свою любов до дітей і до тих, хто віддано служить в школі та в громаді. З’явилося так багато закликів: «Обніми сьогодні вчителя!»

З нами Бог, мої брати і сестри в Христі! Бог говорить до нас через гарячий вибух почуттів, сердечне виявлення подяки і мудрість поради – дорожити кожною хвилиною життя з найближчими й тими, кого Бог посилає нам на життєвій дорозі. Найкращим захистом, який ви і я можемо протиставити життєвим трагедіям, - це досягати повноти життя, випромінювати доброту, вдячність та любов. Так долається зло. Так приборкується гнів. Це допомагає відвернути подібні страхіття в майбутньому. Бог помагає нам переживати такі трагедії і не допускати їх повторення. Бог є з нами, щоб вислухати нас в горі. Він дає нам сили для взаємної підтримки та любові. Він заохочує нас вибирати повноту життя з тими, кого Він посилає нам для любові й опіки.

Засоби інформації розповідають про те, як люди в Сенді Хук намагаються не дати трагедії заступити їм святкування народження Ісуса. Навпаки – останні події перетворюються в надзвичайне запрошення бути з Ісусом і з близькими, яких вони люблять, у святкуванні Різдва. Вони показують нам, як перетворити трагедію в нагоду прислухатися до того, що Бог шепоче їм, вам та мені. Вони обирають прислухатися в Божій присутності. З нами Бог! Поєднаймося з ними у побожній молитві. Оберімо також свято на бенкеті життя – багатство життя в Ісусі Христі в нашому святкуванні Різдва.

Оберіть повноту життя в святкуванні Різдва в своїй святій церкві. Оберіть висловити свою вдячність за дар життя і дар любові, посланий Богом вам і мені в Ісусі, і за дар життя та любові розділений з нашими близькими. Благословенного вам Різдва!

No comments:

Site Meter